Együttes:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1957
Halálozási év: 2017

Leírás

„Ötéves korom óta hegedülök. 1975-ben, 18 évesen, egy véletlen folytán tudtam meg, mi igazából a magyar népzene. Azóta elkötelezett híve vagyok. Első zenekarom, a Tekergő együttes is 1975-ben alakult, a Bartók együttesben Timár Sándor oldalán dolgoztunk. A mai napig jó barátok vagyunk. A legtöbbet Halmos Bélától tanultam, de sokat zenéltünk Virágvölgyi Mártával, Sipos Misivel (Muzsikás), Sipos Janóval (Kalamajka). Rendszeresen jártam gyűjteni Erdélybe, Moldvába, Gyimesbe. A méhkeréki Kovács Tivadartól tanultakra vagyok a mai napig a legbüszkébb.

1979-ben megkaptam a »Népművészet Ifjú Mestere« címet.

1978 és 1981 között a Kalocsai Népi Együttes zenei vezetője voltam. Itt dolgozhattam együtt a felejthetetlen Tóth Feri bácsival. 1983-ban alakítottam meg a Malév-Kamarás együttest, amelyet a Bihari Táncegyüttes állandó közreműködőjévé választott, de számos alkalommal felléptünk többek között a Kertészek, a Vasas, a Honvéd Művészegyüttes és az Állami Népi Együttes műsoraiban is. Közreműködtünk számos hazai és külföldi rádió-, televízió-, és hanglemezfelvételen. A Magyar Televízió a zenekarról portréfilmet készített, amelyet több ország televíziója is műsorára tűzött.

Muzsikáltam Benkő Dániellel és Czidra Lászlóval a Benkő Consortban is. Bejártam Európa szinte valamennyi országát, koncerteztem Irakban, Kínában, Kubában, Szíriában, Kuvaitban, Thaiföldön, Algériában, Indiában, Izraelben, az USA-ban és Kanadában.”

(2006)

bajnok jozsef buralo