Település:   
   
Megye: ,
Ország: ,
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1973

Leírás

Nyíregyházán születtem 1973. március 10-én, és ott is végeztem középiskolai tanulmányaimat. 2008-ban végeztem a Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szakán. A nyíregyházi Szabolcs táncegyüttesben kezdtem el táncolni, majd a debreceni Forgórózsa Táncegyüttes tagja lettem.
A csángó kultúrával először egy szarvasi táborban találkoztam 1991-ben, majd a Forgórózsa táncegyüttessel és Sára Ferenccel jutottam először Gyimesbe és Moldvába. 1995-ben Sára Ferenccel kiköltöztünk, a Hargita megyei Gyimesközéplokra, és három évig a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes leánykarának voltam a segítője.

1998-tól kezdtem el a gyimesi iskolákban néptáncot tanítani a helybéli gyermekeknek iskolai keretek között. Ez az oktatás kiterjedt az egész völgyre, így ma Gyimesfelsőlokon, Gyimesközéplokon és Gyimesbükkön, mintegy 500 gyermek tanulja vissza a saját kultúráját, hagyományait, táncait, énekeit.

A világ számos táján tanítottuk és próbáltuk megismertetni minél szélesebb körben a gyimesi és a moldvai csángók kultúráját egyaránt.

2000-ben megkaptam a Népművészet Ifjú Mestere címet

2007-ben Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj

2019-ben a Magyar Ezüst Érdemkereszt „a gyimesi csángó kultúra megőrzését szolgáló pedagógusi tevékenysége elismeréseként”