Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

VASTAGNÉ SZŰCS GABRIELLA
szövő
Debrecen


Családunkban a manuális tevékenységnek, az alkotó munkának mindig meghatározó szerepe volt. Már kisgyermekként többféle tevékenységet is kipróbálhattam.
Pályakezdő pedagógusként ismerkedtem meg a szövéssel a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban, dr. Papp Lászlóné Népi Iparművész irányításával.
Másik meghatározó személyisége pályámnak Galánfyné Schmidt Teréz akitől sok inspirációt kaptam arra vonatkozóan ,hogy merjek újítani a hagyományos szín és minta világon. Mesterem ösztönzött arra is, hogy alkotásaimat zsűriztessem, és pályázatokon vegyek részt. Azóta is rendszeresen pályázok, munkáim elismerésben részesültek.
Gyapjút és vásznat is szövök, de a szívemhez legközelebb a takács minták szövése áll. Ezeket a mintákat régen vászonszövésnél alkalmazták. Én vékony gyapjúfonalból készítem a függönyöket, terítőket. Mára a szövés életem részévé vált, általa kiteljesedek. Örömteli tevékenységet jelent számomra. Minden pillanatot megragadok , hogy foglalkozhassam ezzel a tevékenységgel: előadásokat hallgatok, gyűjtőmunkát végzek, tanulmányutakon veszek részt, tervezek,
Tagja vagyok a Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesületnek. Számos önálló és csoportos kiállításon mutattam már be alkotásaimat.

http://www.kezmuvesalapitvany.hu/index.php?menu_id=artisan&sub_id=artisan&id=73