Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Társ:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

LUKÁCSNÉ HARÁNT ESZTER

Szüleim által vezetett együttesben kezdtem el táncolni három évesen, Szabadszálláson. Későbbiekben már segítettem nekik, s néha foglalkoztam alsó tagozatos csoportokkal is. Kecskeméten „C” kategóriás néptánc oktatói bizonyítványt szereztem 1995-ben, és ezzel egyidejűleg lettem tagja a kecskeméti Kurázsi Táncműhelynek. 1996 óta rendszeres közreműködő táncosa vagyok a Kossuth-díjas Csík Zenekar előadásainak a mai napig.
Férjemmel, Lukács Lászlóval alapítottuk az izsáki Sárfehér Néptáncegyüttest 1999-ben, ami azóta is szépen működik. Közben 2000 januárjától a Magyar Állami Népi Együttesnél dolgoztam, mint táncművész egészen 2003 augusztusáig. Elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolát, ahol néptánc tanári diplomát szereztem.
Koreográfusi munkásságomat tekintve elmondhatom, hogy férjemmel, Lukács Lászlóval több sikeres, fesztiválokon, Országos Táncháztalálkozón, minősítő bemutatókon, az évenként megrendezésre kerülő, az előző év legjobb koreográfiáit bemutató Néptáncantológián szereplő koreográfiát is készítettem, többek között a kecskeméti Kurázsi Táncműhelyben, a Kecskemét Táncegyüttesben, a kalocsai Bokréta Táncegyüttesben, a hódmezővásárhelyi Árendás Táncegyüttesben, a makói Maros Táncegyüttesben, a százhalombattai Forrás Táncegyüttesnek és természetesen az általunk alapított izsáki Sárfehér Gyermektáncegyüttesben.
Tanítottam táncot, vezettem táncházakat a világ számos pontján Tajvantól Európa országain át Amerikáig, de hosszasabb ideig voltam (közel 3 hónapig) vendégoktató, tánctábor oktató Kanadában, Torontóban a Kodály Együttesnél.
Több színházi produkcióban is közreműködtem, mint koreográfus asszisztens Kecskeméten a Katona József Színházban olyan híres rendezők darabjaiban, mint Bodolay Géza, Cseke Péter.
Sokáig dolgoztam alapfokú művészeti iskolákban pedagógusként, illetve a Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola szakgimnáziumának néptánc tanszakán is.

Jelenleg a Szent Imre Katolikus Általános Iskola néptánctanára vagyok, emellett a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezető-helyettese illetve az izsáki általános iskolában is oktatok néptáncot órarendbe építve.