Település:   
   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1971

Leírás

K. Nagy Zsolt vagyok Nádudvari fazekas népi iparművész a Népművészet Ifjú Mestere.

A fazekassággal már gyermekkoromban kezdtem ismerkedni, hiszen a fazekas szakma családunkban már több százéves hagyomány.
Gyermekkoromban édesapám, szeretette meg velem az agyagművességet majd korai halála miatt nagyapám, később édesanyám lett a tanító mesterem.
13 éves koromban zsűriztettem a legelső kerámiámat. Felnőttként édesanyám segítségével tanultam meg az igazi korongozást, sajátítottam el a fazekasság művészetét. 2005-ben megkaptam a „Népművészeti Ifjú Mestere” állami kitüntetést 2006-ban lettem, Népi Iparművész, továbbá ugyan ebben az évben lettek az edényeim „Hajdú-Bihar Megyei Minőségi termékdíjasok”.
Termékeimet a Hagyományok Háza zsűrizi, és zsűriszámmal látja el. Minden évben több kiállításon részt vesznek a termékeim itthon és nemzetközi fesztiválokon is.
A termékeimet sajátmagunk a feleségemmel értékesítjük több hazai rendezvényen:
- Hortobágy
- Debreceni karácsonyi vásár
- Mangalica fesztivál
- Kocsonya fesztivál
- Szegedi Hídivásár és halászléfőző fesztivál
- Békéscsabai kolbásztöltő fesztivál
Termékeim elég széleskörűek készítünk hagyományos nádudvari feketekerámiát, de főprofilom a kemencében és sütőben is egyaránt használható, sütő-főzőedények.
Ezeket nem kell beáztatni, mind ólommentes vázzal van bevonva, és amit lehet, bedrótozok, hogy védjük az edényt a (kemencében főleg) a kopástól, karcolásoktól. Jó erős samottból készítem őket saját családi recept alapján.

Honlap: