Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

Bakonynána festői környezetében élünk és végzünk alkotótevékenységet.
A népművészet és a régi bútorok szeretete késztetett bennünket arra, hogy népi bútorkészítés és festés legyen a hivatásunk.Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek.

Generációk tapasztalata, őseink szellemisége köszön vissza így egy-egy régmúlt hagyományait őrző tárgyban. A magyarság egyik legkedveltebb jelképe a tulipán volt, menyasszonyi ládákon is tulipánnal fejezték ki a női élet különböző állomásait, talán ez is az oka, hogy gyakran használjuk a tulipán számtalan változatát bútorainkon.

Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat, jelentéseket hordozó festett fenyőbútorok: tékák, kelengyeládák, tálasfogasok, lócák, de népi konyháink, beépített
szekrényeink, natúr festett bútoraink már a jelen lakáskultúrájának igényét szolgálják.

Nálunk lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi elképzelések, színvilág, stílus alapján készítsük el a kívánt bútordarabokat, megfizethető áron.

Számunkra fontos a hagyományőrzés, a múlt feledésbe merült szép emlékeit mondanivalóit bútorokban átmenteni a jövő számára, így a régi minták, motívumok, szimbólumok üzenete továbbélhet egy-egy bútor által. Célunk, hogy festett bútoraink ne csupán kiállításokon szerepeljenek, hanem a mai lakások használati tárgyaivá válhassanak.

Czeglédi Tibor és Cz. Budai Katalin

Honlap: 

czegledi 01a