Együttes:
Település:   
   
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

1982-ben születtem Szabadkán. Vajdasági családi népművészeti táborokban találkoztam először a hagyományos népi kultúrával, a népzenével. Csantavéren nőtem fel, a családom teljes egészében innen származik. Számukra a magyar hagyomány mindig fontos érték volt. Rendszeresen jártunk Csantavérről a Táncházatalálkozóra is, Budapestre, már a ’80-aAs évek végétől.

A szabadkai zeneiskolában a fúvós hangszerek tetszettek eleinte jobban és a kötelező alaphangszer – a furulya – után az oboát választottam. Otthon azonban már az akkoriban megjelent népzenei kazettákat hallgattam szívesebben.

1992-ben Szegedre költöztünk. Az alapfokú zeneiskola befejeztével az zeneiskola fúvószenekarát sokáig egyetlen oboásként még évekig szolgáltam. Ezzel egyidőben kerültem be a Szeged Táncegyüttes ösztönző közegébe, ahol elkezdtem ismerkedni a nagybőgővel. Az együttes próbatermében, buszán és színpadjain eltöltött egy évtized nyújtotta egyértelműen a további pályafutásom alapját.

Egyetemre Budapesten kerültem, a műszaki pályát választottam. A vajdasági és a szegedi évek során kialakult erős baráti kapcsolatokból született 2004-ben a Fondor zenekar, egyetemi tanulmányaink kezdetén. Ezzel a nagyszerű csapattal két kiadott lemez és kitartó műhelymunka gyümölcseként
2009-ben magkapuk a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést. Barátságunk azóta is tart.

2017 óta a magyarországi táncházas életben jól ismert Magos zenekarral folytatom a munkát.

Fondor zenekar:

fondor 01a


Magos zenekar honlapja: 

magos 02a