Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1985

Leírás

„Élményszerűvé kell tenni a magyarság megélését, ha kell, sporttal, magas kultúrával vagy épp a hagyományos kultúra ápolásával."

Tevékenységi terület:
programszervezés, népzeneoktatás, ismeretterjesztés

Bemutatkozás:
Első osztályban ismerkedtem meg a néptánccal és hamar megkedveltem. Tizenöt évig táncoltam, és a néptáncos fellépéseknek volt köszönhető, hogy közelebbről megismerkedtem a népi hangszerekkel. Az első hangszer az életemben a citera volt. Tizenkét évesen kezdtem el rajta tanulni, majd magam is próbálkoztam citerakészítéssel, és tanulva a hibákból, egyiket gyártottam a másik után. Következő hangszerem a duda volt. A kecskeduda egy olyan hangszer, aminek mindig van valami baja. Így történt, hogy előbb dudaalkatrészeket, majd később komplett dudákat is készítettem.

A főiskolát Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végeztem történelem-rajz szakon, múzeumpedagógia és néptánc szakirányon. A főiskolás évek alatt már egyre többet foglalkoztam mind a zenéléssel, mind pedig a hangszerkészítéssel. Akkoriban kezdett el érdekelni a furulyazene, így elkezdtem foglalkozni a furulyafélékkel is (furulya, kaval, tilinkó, hosszú furulya). Természetesen ezek elkészítésének is nekifogtam, s azóta is kísérletezem velük, hogy minél szebb hangú és külsejű hangszereket tudjak készíteni.

2012 óta folyamatosan zsűriztetek hangszereket a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottságban. 2014-ben megkaptam a Hangszerkészítő Népi Iparművész címet.

Hangszereimet kiállításokon is láthatta a közönség. Hangszeres előadóként 2011-ben elnyertem a Népművészet Ifjú Mestere díjat. 2012-óta folyamatosan foglalkozom népi hangszerek oktatásával, zenélek, tanítok az Erzsébet táborok néptáncos és népzenei táboraiban, valamint az ezekre épülő Talentum táborokban. 2014-ben a Fölszállott a páva népzenei és néptánc versenyen különdíjat kaptam. Jelenleg hangszerkészítéssel, zenéléssel és tanítással foglalkozom.