Település:
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1988

Leírás

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1998 óta foglalkozom magyar néptánccal, jelenleg több táncegyüttesnél néptáncpedagógusként dolgozom.
Képesítésemet „A Kárpát-medence táncos öröksége” elnevezésű képzésen szereztem 2004 és 2008 között, melyet a budapesti Táncművészeti Egyetem tanárai, neves anyaországi - és hazai szakemberek vezettek.
Szakmai előremenetelem és ismereteim bővítése érdekében jelentkeztem a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai tanszékére, ahol tanulmányi eredményeimnek köszönhetően több ösztöndíjban is részesültem.
Közel tíz éve kutatom a vajdasági, pontosabban a bácskai és a bánáti Tisza mente tradicionális táncéletét és tánckultúráját.
Erre az elhatározásra a saját lakóhelyem hagyományaihoz való ragaszkodásom vezetett és az a tény, hogy az eddigi néptánckutatás „fehér foltként” tekintett a területre. Az aktív táncolás mellett jelenleg a régió táncainak kutatásán, rendszerezésén, elsajátításán és továbbadásán dolgozom.
A helyi eredeti viselet felkutatása mellett keresem, gyűjtöm, tanulom és tanítom a már-már feledésbe merült vokális és hangszeres népzenét (citera- és tamburazene), népmeséket és népszokásokat is.
Szólótáncfesztiválokon és koreográfus versenyeken mérettettem meg magam és táncegyütteseimet.
Táncházak, táborok, tanulmányi kirándulások szervezője, továbbá színházi előadások vendégelőadója vagyok.
Ezek mellett tamburaprímásként és vőfényként is tevékenykedem.
A Népművészet Ifjú Mestere Díjat 2016-ban vehettem át.