Együttes:
Település:   
   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj: , , ,
Születési év: 1965

Leírás

Nevem Nagy Zoltán, 1965-ben születtem Kecskeméten.
A néptánccal, népzenével már az általános iskola első éveiben kapcsolatba kerültem. Több éven keresztül táncoltam a helyi néptáncegyüttesben. Ezzel párhuzamosan alakult ki bennem az érdeklődés a népzene iránt.

1985-ben néptáncos társaimmal megalakítottuk első zenekarunkat a GARABÓ Együttest, ahol brácsásként zenéltem. Ebből alakult ki később a mai napig működő CSIK ZENEKAR, melynek még hosszú évekig visszajáró tagja voltam. Budapesti katonaéveim alatt az AQINCUM Művészegyüttesben zenéltem brácsásként., majd a kecskeméti HEGEDŰS Együttes tagja lettem.

Szakmai továbblépés reményében 1987-ben visszatértem Budapestre.

A Vadrózsák Táncegyüttes mellett működő KÁRPÁTIA Zenekar tagjaként már több hangszeren is játszottam, a brácsa mellett tamburáztam, furulyáztam és elkezdtem cimbalmozni. 1988-1993-ig a Duna Művészegyüttesben játszottam a GÖNCZÖL zenekar alapító tagjaként.
2000–2008-ig a Honvéd Együttes tagja voltam, ahol a HEGEDŐS Együttessel kísértük a különböző táncszínházi produkciókat.
A mai napig több zenekarban is zenélek. Tagja vagyok - többek között - a MAGYAR TAMBURAZENEKAR-nak, a MAGYAR DUDAZENEKAR-nak, a Vavrinecz András vezette BEKECS EGYÜTTES-nek, illetve számos énekes szólista állandó ill. alkalmi kísérőjeként is közreműködöm.

Az aktív zenélés mellett többször végeztem népdal- ill. népzenei gyűjtéseket, főleg szülőhelyemen Kecskeméten és környékén. 1990-ben népi hangszerek kategóriában elnyertem a Népművészet Ifjú Mestere címet.

Jelenleg családommal Szentendrén élek, ahol a DUNAZUG Együttesel muzsikálok. Fő hangszerem a cimbalom ill. a duda, de emellett játszom furulyán, tamburán, brácsán is.

Dunazug együttes honlapja: 

nagy zoltan 01