Település:   
   
   
Megye: ,
Ország:
Díjazási év:
Társ:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1957

Leírás


Táncos, táncpedagógus és koregráfus

A Magyar Állami Népi Együttes táncosa, volt ahol kilenc évet töltött el. Táncos társaival megalapították a Párhuzam kamara együttest, majd 1984-ben a Kodály Kamara táncegyüttest, a Téka zenekar kamara tánccsoportjának hajdani művészeti vezetője. Jelen volt a táncházmozgalom kialakulásának kezdetén, és a mai napig a magyar kultúra jeles közvetítője.

Főbb díjai, kitüntetései: Népművészet Ifjú Mestere díj, Művészeti vezető nívódíj, Magyar Művészeti vezető nívódíj, Magyar Művészetért díj, Harangozó Gyula díj, A Magyar Állami Népi Együttes ,,Örökös tagja” cím.

Művészeti tevékenysége:

Táncegyütesek ahol oktatott: Martonvásári Százszorszép Táncegyüttes, Budapesti Fővárosi Bartók táncegyüttes, Pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, Tordasi Pillikék gyermek néptánccsoport.

Tanított még az ELTE Tanítóképző Főiskola pedagógus továbbképző szakán, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakán. Országos szakmai fórumokon, rendezvényeken állandó meghívott zsűritag. Évente tanít országos tántáborokban határokon innen és túl.

Művészeti vezetői volt a Martonvásári Százszorszép, a Budapesti Bartók és a Pozsonyi Szőttes Kamara néptáncegyütteseknek

Rendszeres néprajzi gyűjtőként számos táncfelvétele a MTA Népzenetudományi Intézet archivumát gazdagítja, saját filmtárral rendelkezik a Kárpátmedence

területéről.