Település:   
   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1964

Leírás

Magyar hímző, viseletkészítő

Már kisgyermek kora óta foglalkozik hímzéssel, kézimunkázással. Gyermekkorában nagymamájától tanulta a népi textilek szeretetét, készítését.
Később a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában textil szakon végezte tanulmányait. Itt minden textiltechnikát elsajátított (szövés, szövött anyag tervezés, batikolás, varrás stb.) de mindig a népi ornamentikák felé fordult vizsgamunkáiban. Dicsérettel végezte a [textil]technikai-tervező szakot.
A palóc földön gyüjtő- és tanulmányutakra járt, így sajátította el a népi textilművesség sok fajtáját (szövés, viseletkészítés, csipkeverés, hímzés).
1987-ben megkapta a Népi Iparművész címet két szakágban (hímző és viseletkészítő), majd 1998-ban a Népművészet Ifjú Mestere címet szerezte meg.
2009-ben Csokonai alkotói díjat kapott addigi munkásságáért.
Mesterségét főfoglalkozásban űzi. ONK, külföldi, megyei, országos, pályázati, önálló kiállításokon vett részt.
Oktat szakköri és tábori magántanfolyami keretek közt, a textiltechnikák elsajátítását. Műhelye nyitott, állandó kiállításként üzemel.
Népviseletet varr, tervez, babát öltöztet, hímzéseket készít (lakástextil). Történelmi- korhű- öltözeteket készít és tervez.

juhaszne 02a

juhaszne 03a