Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:
Születési év: 1974

Leírás

1974. június 19-én született Bonyhádon, jelenleg Lengyelen él férjével és három gyermekével. 10 évesen tanult kötni, horgolni nagymamája segítségével, 1992-ben szövést, 1993-ban gyöngyfűzést, 1994-től pedig csipkekészítést tanult. 1993-1997-ig rendszeresen részt vett a Höfler Lajosné által vezetett néprajzi gyűjtőtáborokban. Azóta is gyűjti a csipkeminták gyűjtését. 1992-ben érettségizett, majd a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tanult, mint szőnyegszövő- és javító.

Mestere Lőrincz Etel, textiltervező iparművész. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Népi Játék-és Kismesterség Szakoktató képzőjébe járt, ahol 1996-ban végzett, mint Népi játék- és csipkeoktató. Mestere Mátray Magdolna, népi iparművész volt.
Kiállítások, bemutatók: Bonyhád, Szekszárd, Lengyel, Budapest, Hőgyész, Váralja, Gyöngyös.

Eredményei, elismerései: Országos Ifjúsági Népi Kézműves pályázaton textiles-szövő kategóriában II. helyezés (1997); Népművészet Ifjú Mestere cím (2007).

A továbbiakban szeretné a gyerekeknek, érdeklődőknek átadni ismeretét, valamint folytatni az elkezdett gyűjtőmunkát is. A mintákat fényképeken örökítem meg, majd elkészítem róluk a mintadarabot, amihez mintarajzot mellékelek. Szeretném a teljes gyűjteményt számítógépen is feldolgozhatóvá tenni, hogy az érdeklődők számára is hozzáférhetővé váljon.

Forrás: