Település:   
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

„Arra törekszem, hogy a közös éneklés és mozgás során olyan élményeket és tapasztalatokat biztosítsak, amellyel utat mutatok közös múltunk felé."

Bemutatkozás:
Érdeklődésem már kiskoromtól fogva kiterjedt a hagyományos népi kultúrára. Általános és középiskolai tanulmányaim alatt folyamatosan aktív tagja voltam olyan közösségeknek, ahol a néptánc és a népzene meghatározó szerepet töltött be, majd ismereteim elmélyítése érdekében elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola egészségtan tanár-néptánc pedagógus, és a Pécsi Tudományegyetem néprajz BA és MA szakát. Ezzel egy időben több tánccsoportban és iskolában is tanítani kezdtem különféle korcsoportokat, amivel szakmai ismereteim mellett rengeteg pedagógiai tapasztalatot is szereztem. Nyolc évig tanítottam a Fóti Népművészeti Szakközépiskola és Gimnázium néptánc tagozatán, és hat évig az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttesnél, 11 évig pedig a Műegyetemi Néptáncegyüttesnél voltam művészeti vezető.

A hagyományos paraszti kultúra szeretete túlmutat önmagamon!

Célom, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok, és a velük együtt élő nemzetiségek néphagyományait minél mélyrehatóbban megismerjem, és ezt az összetett tudást legalább ilyen alaposan továbbadjam táncos tanítványaimnak, és általuk – a színpad törvényeihez igazítva – a közönségnek is. Pedagógiai tevékenységem során arra is törekszem, hogy az ismeretanyag átadása mellett, a közös éneklés és mozgás során olyan élményeket és tapasztalatokat biztosítsak, mellyel utat mutatok közös múltunk felé, és a jelenben is alkalmazhatóvá teszem azokat az értékeket, melyek ebben rejlenek.

2015-ben már egyszer elnyertem a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíját, és kilenc hónapon keresztül Stuttgartban tevékenykedtem, ahol elsősorban a Csöbörcsök Néptánccsoport táncosainak fejlesztése, a táncos programok koordinálása és szervezése volt a feladatom, emellett aktív szerepet vállaltam a stuttgarti Erdélyi Világszövetség számos rendezvényén és a Stuttgarti Magyar Amatőr Színjátszó Kör működtetésében is.