Település:   
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

Katalin Abán él, s az ottani Atilla Király Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanít angolt és nemezkészítést. Ez utóbbinak alapjaival már az általános iskolában megismerkedett, de komolyan tizenegy éve kezdett el vele foglalkozni a Guzsalyas Alapítvány sepsiszentgyörgyi kézműves táborában. Törökországban eltöltött évei alatt kezdett el érdeklődni a keleti kultúrák és a népművészetük iránt, s ezzel párhuzamosan a saját magyar gyökerei iránt is.

Nádudvarra azért iratkozott be, mert érezte, hogy a nemezelés egy életen át tartó tanulás és szenvedély lesz az életében, valamint, hogy a megszerzett tudását a tanításban kamatoztathassa. Mestereire – Benkő Éva, Árvai Anikó, Vetró Mihály, Nagy Mari és Vidák István – jó szívvel és hálával gondol.

Az alkotó Fejér Megye Népművésze- és Gránátalma-díjas, a Népművészet Ifjú Mestere. Pályázatokra és megrendelésekre dolgozik, de sokszor alkot szerettei és saját részére is. Férjével rendszeresen nemezelnek a családjukkal és a barátokkal együtt, mert e tevékenység egyik legnagyobb értékének a közösség-összekovácsoló erejét tartja.

Fontos számára a szakmai megmérettetés, hiszen egy-egy pályázat, vagy zsűrizés alkalmával komoly szakmai bizottság értékeli a munkáit. Ezek azok az alkalmak, amikor fejlődni tud a kapott kritikák alapján, mind az alkotásban, mind pedig a tanításban. Munkáit rendszeresen zsűrizteti a Hagyományok Házában. Rendszeresen tart játszóházat és kézműves foglalkozást, tanfolyamot gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Diákjaival együtt 2015-ben arany minősítést kaptak nemez takarójukért a Fehérvári diáknapok kézműves pályázatán. Ugyanabban az évben az Országos ifjúsági népi kézműves pályázaton első helyezést értek el tanítványai.Elérhetőségei:

telefon: +36306162378

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.