Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj: ,

Leírás

Rólam

2010 óta készítem a mézeskalácsokat, és álmodom rájuk a mintákat, melyeket a magyar népművészet ihlet. Formáim között megtalálható a hagyományos mézeskalács huszár, baba, szív, tulipán. Készítek egyedi formákat is. Mézeskalácsom a mesebeli hét összetevőből áll: liszt, cukor, puffasztó, mézeskalács fűszerkeverék, méz, margarin, tojás. Csak a legjobb minőségű alapanyagokból készítem a mézeskalácsokat, így lesz szép, illatos, finom. Mivel mézeskalácsaim ajándék- és dísztárgyak, így éveken át megtartják színüket és formájukat.

Az alkotás mindig része volt az életemnek. Mézeskalácsokat készítek egész évben, karácsonyra, Valentin-napra, húsvétra, anyák napjára, esküvőkre, és csak úgy a gyerekek nagy örömére. A világ számos pontjára eljutottak már a mézeskalácsaim. Utazott munkám Amerikába, Japánba, Európán belül is eljutott már számos országba: Olaszországba, Németországba, Angliába, Spanyolországba, Erdélybe, Ausztriába…

Célom, hogy a népművészet eme ágát tovább éltessem, és eljuttassam az emberekhez. Népművészeti értékeinket őrizni és továbbadni kötelességünk, szívesen adom át tudásomat. Rendszeresen tartok foglalkozásokat gyerekeknek iskolában, óvodában.

A mézeskalácsok mellett volt szerencsém a tojásírást megtanulni Balogh Ildikótól és Ivanicsné Szabó Gittától, a magyar népművészet mestereitől. E hagyományt is szeretettel ápolom.

Munkáimat a magyar népművészeti zsűri elé viszem rendszeresen, eddig szép eredményekkel büszkélkedhetek.

Díjaim:

2016-ban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által “Magyar Kézműves Remek” díjat kaptam

2018-ban a Népművészet Ifjú Mestere lettem

Honlap:

http://diszesmezeskalacs.hu