Település:
Megye:
Ország:
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj:

Leírás

„Az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület és a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület tagja.

Évek óta érdeklődik a népművészet iránt, ami komoly inspirációt jelent munkái során. Kollekciói tervezésekor maga a kékfestő anyag és motívumkincse az, ami inspirálja, ezt egészítik ki a kalotaszegi és palóc viselet jellegzetes formái, anyagai, mintái.

Márkája a »kékSég«, mely szintén a kékfestőre utal. A KékSéggel kimondottan a kékfestő anyag szépségét szeretné megmutatni az embereknek. Azt, hogy ez a gyönyörű anyag, amely mind más és más, egy-egy műremek, ne merüljön feledésbe, vagy ne csak mint lakástextil, vagy konyhai kiegészítő maradjon meg, hanem legyen, lehessen a mindennapi öltözködésünk része. A ruhái megtervezésekor kiinduló pontként a népviselet egy-egy darabjához nyúl vissza. Olyan ruhákat tervez, melyeket ő maga, vagy barátai is szívesen hordanának: fiatalosak, valamint a ruhák mindig úgy készülnek, hogy minél többféleképpen lehessen azokat kombinálni, és beilleszteni a mindennapi ruhatárba is.

Az alkotómunka mellett kézműves foglalkozásokon igyekszik egyre több gyermeknek megmutatni és megtanítani a kékfestő technikát.

Díjak, elismerések

Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat, 2013: I. helyezett

Junior Prima Primissima Díj, 2018"

Forrás: Komatál Program