Település:   
   
Díjazási év:
Műfajcsoport:
Műfaj: , ,
Születési év: 1993

Leírás

A nevem Kovács Levente, 1993-ban születtem. Életpályám nem mondható túl hosszúnak, ellenben tartalmasnak annál inkább.

Miskolcon ötvös, Budapesten aranyműves szakképesítést szereztem, majd Magyarország egyik legnívósabb ékszerkészítő manufaktúrájában dolgoztam, ahol tovább gyarapítottam tudásomat. Ezután az ékszeriparban helyezkedtem el, ahol a munkával kapcsolatos értékrendem megváltozott. Különböző technikákat és szakmai fogásokat sajátítottam el és önszorgalomból megtanultam a drágakőfoglalást is. Ez idő alatt komoly gyakorlatra tettem szert: Ötvös-fémműves, aranyműves, cizellőr, drágakőfoglaló és vésnök szakterületeken.

Kreatív, motivált, alkotónak tartom magam, mindig fontos volt számomra a megmérettetés, ezért különböző versenyeken, pályázatokon és kiállításokon vettem és veszek részt a mai napig.

Több generációs kézműves családból származom, ahol mindig fontos volt a szakmai tudás tökéletesítése, én is törekszem arra, hogy a rám bízott feladatot legjobb tudásom szerint, magas színvonalon teljesítsem.

Jelenleg a Gavida Ékszer és A pitykegomb mester brandek létrehozójaként, ékszerkészítő vállalkozóként dolgozom.

Barsi Csaba pitykekutató felkérésére késztettem először pitykegombokat, közös munkánk sok sikerélményt és örömet szerzett nekem, ezekből a munkákból több közös publikáció is született. Ennek hatására több felkérést is kaptam pitykegombok rekonstruálására és készítésére, magángyűjtők, néptáncosok, népzenészek és viseletkészítők köréből.

Munkámon kívül foglalkoztat a természettel való kapcsolat, a zen buddhizmus, a permakultúrás földművelés, az életmódváltás, továbbá az emberi élet eredete, célja és értelme.